Portals

Bijna hadden de weergoden de doorgang van de sponsorloop verhinderd. Na een ochtend gevuld met regen en bliksem, verscheen gelukkig in de middag de zon en konden de 165 brugklassers en twee docenten zich opmaken voor de Daltonsponsorloop.

Een goede gezondheid en een goede opleiding: dat zijn twee belangrijke zaken, die wij onze kinderen toewensen. Daarom liepen alle leerlingen uit de brugklas op woensdag 19 juni de sponsorloop voor twee goede doelen.

Het eerste goede doel is het schooltje de Big Tree Nursery van de stichting HELP Gambian Children, waar de Dalton al jaren enthousiast aan meewerkt. Deze stichting financiert in Gambia een kleuterschool waar kinderen van 3 tot en met 7 jaar dagelijks onderwijs krijgen. Tenslotte hebben niet alleen onze kinderen recht op goed onderwijs, goed onderwijs is een kinderrecht.

Het tweede goede doel, door de leerlingen zelf gekozen, is Kika. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Bij de sponsorloop is er een parcour uitgezet in de duinen. De deelnemers, die zich per stempel laten sponsoren, moeten in 30 minuten zoveel mogelijk stempels ophalen. Elke 500 meter is er een stempelpost, waar de leerlingen een stempel op hun stempelkaart kunnen laten zetten.
Alhoewel alle deelnemers een compliment verdienen, zetten we twee leerlingen even extra in het zonnetje. Boris (BT) verzamelde maar liefst 14 stempels en Jasmijn (B4) wist 13 stempels bij elkaar te rennen.