Schoolgids

Vrienden van de Dalton

Voor iedereen die de Dalton Den Haag een warm hart toedraagt

Stichting ‘Vrienden van de Dalton’, opgericht in 1992, is bedoeld voor iedereen die de Dalton Den Haag een warm hart toedraagt. Dat zijn uiteraard oud-leerlingen en (oud)-docenten, maar ook ouders van leerlingen en andere belangstellenden.
De inkomsten van de stichting (de donatiegelden) worden deels gebruikt om bij te dragen aan de aanschaf van attributen en voor het bekostigen van activiteiten door en voor de huidige leerlingen. Het betreft zaken waar de school geen of te weinig fondsen voor heeft. Zo heeft de stichting in de afgelopen jaren onder meer bijgedragen aan het succesvolle ‘Open Podium’, de jubileumviering van de DLV (leerlingen vereniging) en de aanschaf van recreatiemateriaal, zoals de basket en de tafeltennistafels achter de school en de zitbanken voor en achter de school alsmede voor de aanschaf van een nieuwe vleugel.
De donateurs worden door middel van een nieuwsbrief (vier maal per jaar) op de hoogte gehouden van het wel en wee van de school en zij ontvangen tevens een jaarboek, gewijd aan een thema, waarin oud-leerlingen aan het woord komen en vertellen over hun herinneringen en ervaringen in het naschoolse leven. Tevens wordt er in de maand november een ‘Retourtje’ georganiseerd, waarbij oud-leerlingen en (oud)-docenten elkaar kunnen treffen.