Portals

Samen met vier begeleidende leraren van Dalton Den Haag zijn alle 5V leerlingen, met in hun pakket Frans, in mei afgereisd naar Parijs om daar in een geweldige week de Franse cultuur te beleven.
De boottocht over de Seine, om maar meteen met een hoogtepunt van deze reis te beginnen, was wel erg gaaf. Het gaf ons een gelegenheid om Parijs vanaf een onverwachte kant te zien! Naast de leuke eilandjes, studenten aan de waterkant en zelfs spontane ‘mooners, zagen we natuurlijk ook de Notre Dame en de Eiffeltoren. Terwijl iedereen in zijn Parijstrui zat, keken we naar de verwoeste delen van de Notre Dame. Om deze kerk zo in deze staat te zien, met de achterkant helemaal in de stijgers, was erg indrukwekkend. We stonden even allemaal stil bij de vreselijke brand die een paar weken eerder had plaatsgevonden. Gelukkig werd iedereen daarna weer betoverd door de Eiffeltoren, die verlicht en goudkleurig afstak tegen de donkere hemel. Er werden volop fotoshoots gehouden om dit moment vast te leggen, maar geen foto kon de betoverende werkelijkheid benaderen.
Na Parijs vanaf het water te hebben bewonderd, was het tijd om met de Fransen zelf een band op te bouwen bij de Sacre Coeur. Gelukkig waren er veel mensen die wilden meewerken aan ons spel, Crazy 88, een idee van Mila, Bow en Noa. Er zijn waarschijnlijk nog nooit zoveel aanzoeken gedaan, polonaises gelopen en baretten gekocht op Montmartre als op die dag! Na onze favoriete opdrachten ingezonden te hebben, kregen we die avond de uitslag te horen. De jongens van onze reisgroep hadden de meeste opdrachten vervuld en het droogzwemmen van Jana, Emma, Nalani en Annique won de prijs van de meest originele inzending.

Naast deze leuke activiteiten moest er ook nog voor school worden gewerkt. Het was tijd voor Villangues. Het doel was om in het Frans met echte Franse studenten in gesprek te gaan.
De meeste van ons waren natuurlijk erg nerveus om te gaan praten. Eerst de avond ervoor ons idee van de ideale school, in het Frans, uit ons hoofd geleerd. Uiteindelijk viel het allemaal mee.

Om deze week af te sluiten gingen we donderdagavond nog helemaal los op de karaoke set die onder het hostel was opgezet. Niet alleen leerlingen kwamen het podium op, maar alle leraren hebben samen of alleen ook een nummer geperformed. Er waren acts van onder andere Parijs (natuurlijk), Mercy en I want you. Na, als afsluiting nog even te hebben gedanst op muziek van ABBA tot Ronnie Flex, was het toch echt tijd om onze laatste dag in Parijs te beëindigen. En ik denk dat ik namens iedereen kan zeggen, dat dit een week was om nooit te vergeten.

Dalton nieuws

High Tea 2019

Lees meer

Report Dublin Trip 2E TTO

Leerlingen succesvol op NFFS

Lees meer

Award ceremony IB-certificate

Ouders voor de klas

Werkweek brugklassen

Lees meer

Daltonezen behalen het Pre-University certificaat

Lees meer

Daltonsponsorloop 2019

Lees meer

4The Parkershow

Bienvenue à Daltonville!

Berlin ist eine Reise wert!

Lees meer

Presentatie Theaterklas BT

Boeken inleveren examenklassen

Lees meer

2T presentaties in uitverkocht theater

Lees meer

Herdenking Han Stijkel monument

Lees meer

3T presenteert – De moeder aller moeders

De Dalton denksportclub

Lees meer

PRE-University College diploma-uitreiking

Lees meer

Ecodag in Amsterdam

Lees meer

Gymnasiumdag 2019

Leve de Imperfectie

Lees meer

Taaltempel 2019

Lees meer

Solo’s vijfde leerjaar Theaterklas

Thijmen in National Final for English Public Speaking

Lees meer

Dalton wint publieksprijs RAB’s Festival 2019

Tweede leerjaar bezoekt Mesdag Collectie

Uitreiking van de Inktaap

Lees meer

Congratulations to our future IB students

RAB’s Festival 2019

Lees meer

NUFFIC TTO Regional Junior Speaking Contest

Mirle Wittekoek wint de Jonge Campert-prijs

5T presenteert eindproductie “Rate me”

Lees meer

Kinderrechtendebat 2018

Lees meer

‘In the Heights’

Lees meer

High Tea 2018

Excursie Brielle 6V

Lees meer

IB ceremony – September 2018

Lees meer

Improve your English – 2E to Dublin

Lees meer

Brugklaswerkweek

Lees meer

Filminzendingen Daltonfimfestival naar NFFS

Lees meer

Schip Ahoy! Zeilkamp tweede klassen

Lees meer

Dalton sponsorloop 2018

Lees meer

Laad meer