Schoolgids
VWO

Na de gemengde reguliere brugklas zijn er aparte klassen voor de havo- en het vwo.  Naast de TTO-klas hebben we meestal twee vwo groepen in de tweede- en derde jaarlaag.
Eén van deze vwo groepen is onze gymnasiumklas.

Na het derde leerjaar maak je een profielkeuze. Op de Dalton kan je kiezen voor de profielen Cultuur en Maatschappij (C&M),
Economie en Maatschappij (E&M), Natuur en Gezondheid (N&G) en Natuur en Techniek (N&T).
Als cultuurschool biedt de Dalton op de vwo ook de mogelijkheid om examen te doen in de vakken kunstvak beeldend, drama en filosofie.

Een vwo opleiding bestaat uit 6 leerjaren. Heb je na het examen het vwo-diploma op zak, dan kan je een WO-opleiding volgen.

 

De vwo profielen toegelicht

Cultuur en Maatschappij (C&M) – Dit profiel is gericht op taal, kunst, maatschappelijke vakken en rechten. Je ontwikkelt je sociale kanten en je creativiteit. Kernwoorden bij dit profiel zijn: sociaal, maatschappelijk, artistiek, communicatie.

Profiel Economie en Maatschappij (E&M)  – Met dit profiel ben je op weg om later ‘iets’ te doen in het zakenleven. Je bent gericht op de financiële kant van de maatschappij. Kernwoorden bij dit profiel zijn: rekenen, onderzoeken, management.

Profiel Natuur en Gezondheid (N&G) – Met dit profiel liggen de medische en biologische wereld voor je open. Kernwoorden: gezondheidszorg, biologie, milieu.

Profiel Natuur en Techniek (N&T) – Natuur en Techniek is een exact profiel waarbij je straks onder meer in de technische sector terecht kunt komen. Kernwoorden bij dit profiel zijn: techniek, bouwen, ontwerpen, wiskunde