Portals
HAVO

Na de gemengde reguliere brugklas zijn er aparte klassen voor de havo- en het vwo. Meestal hebben we twee havogroepen in de tweede- en derde jaarlaag.

Na het derde leerjaar maak je een profielkeuze. Op de Dalton kan je kiezen voor de profielen Cultuur en Maatschappij (C&M),
Economie en Maatschappij (E&M), Natuur en Gezondheid (N&G) en Natuur en Techniek (N&T).
Als cultuurschool biedt de Dalton op de havo ook de mogelijkheid om examen te doen in de vakken kunstvak beeldend, drama en filosofie.

Een havo opleiding bestaat uit 5 leerjaren. Heb je na het examen een havo-diploma op zak, dan kan je een HBO-opleiding volgen.
Je kan na een succesvol examen ook doorstromen naar het vwo maar dan moet je wel een positief advies van de docenten hebben.

In 4 havo stromen er veel leerlingen met een vmbo-t diploma in. Daardoor bestaat de bovenbouw uit drie of zelfs vier klassen per jaarlaag.
Voor meer informatie over deze mogelijkheid kan je contact opnemen met de conrector havo, dhr. G. kokken – gkokken@daltondenhaag.nl

 

De havo profielen toegelicht

Cultuur en Maatschappij (C&M) – Dit profiel is gericht op taal, kunst, maatschappelijke vakken en rechten. Je ontwikkelt je sociale kanten en je creativiteit. Kernwoorden bij dit profiel zijn: sociaal, maatschappelijk, artistiek, communicatie.

Profiel Economie en Maatschappij (E&M)  – Met dit profiel ben je op weg om later ‘iets’ te doen in het zakenleven. Je bent gericht op de financiële kant van de maatschappij. Kernwoorden bij dit profiel zijn: rekenen, onderzoeken, management.

Profiel Natuur en Gezondheid (N&G) – Met dit profiel liggen de medische en biologische wereld voor je open. Kernwoorden: gezondheidszorg, biologie, milieu.

Profiel Natuur en Techniek (N&T) – Natuur en Techniek is een exact profiel waarbij je straks onder meer in de technische sector terecht kunt komen. Kernwoorden bij dit profiel zijn: techniek, bouwen, ontwerpen, wiskunde.

Terug naar opleidingen