Portals

Ook dit jaar was het aantal aanmeldingen voor Pre-University Classes groot. Het Pre University Classes programma wordt aangeboden door de Honours Academy van de Universiteit Leiden en is speciaal ontworpen voor scholieren in 5- of 6 vwo, die op zoek zijn naar meer uitdaging, waarbij zij met de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap in aanraking komen. Scholieren kunnen zich verdiepen in leerstof die verder gaat dan het vak op school, of zij doen nieuwe kennis op van vakgebieden waar ze nog niets van af wisten.
In een PRE-Class maken scholieren aan de hand van een thema kennis met een onderzoeksgebied van een opleiding naar keuze: kwantummechanica bij Natuurkunde of Molecular Science and Technology, graven in de Merovingische geschiedenis bij Archeologie of de uitdaging aangaan om te leren over de Chinese taalkunde. Keuze genoeg!

Maar liefst acht daltonezen namen dit jaar deel aan de Pre University Classes. Tessel van der Veeken (6V) bestudeerde Political American History, Gwen Groeneweg(5V) volgde Sterrenkunde, Dila Dogan (5V) en Noor Velgersdijk (5V) koos Menselijke aanraking, onderzoek en technologie, Bente de Groot (5V) volgde Bio-Farmaceutische Wetenschappen en Donna Nederpelt (5V) hield  zich bezig met Wiskunde.  Milou Matthezing en Dagmar Oldemans (beiden 5V) verdiepten zich gezamenlijk in  Recht, Retorica en Democratie.

Maar liefst acht leerlingen van onze school namen dit jaar deel aan de Pre University Classes. Tessel van der Veeken (6V) bestudeerde Political American History, Gwen Groeneweg(5V) volgde Sterrenkunde, Dila Dogan (5V) en Noor Velgersdijk (5V) koos Menselijke aanraking, onderzoek en technologie, Bente de Groot (5V) volgde Bio-Farmaceutische Wetenschappen en Donna Nederpelt (5V) hield zich bezig met Wiskunde.  Milou Matthezing en Dagmar Oldemans (beiden 5V) verdiepten zich gezamenlijk in  Recht, Retorica en Democratie.

Eind april vond de certificaat uitreiking traditioneel in de Pieterskerk plaats. De kerk was voor deze gelegenheid omgetoverd tot presentatiewalhalla met talloze informatie-stands. Het artikel “Aanraken van baby’s essentieel”, geschreven door Noor Velgersdijk, werd genomineerd voor beste Pre-University Class artikel 2019 en is gepubliceerd in een speciale uitgave van de Universiteit Leiden.

Tessel, Gwen, Dila, Noor, Bente, Milou, Donna en Dagmar gefeliciteerd met jullie certificaat! Dalton is trots op jullie!

M. Kuipers

Pre University coördinator

Dalton nieuws