Portals

Zeilkamp tweede klassen

Leerlingen leren elkaar en hun nieuwe mentor meteen goed kennen

In alle vroegte vertrokken dinsdag 4 september de tweede klassen, behalve 2E, naar Harlingen voor een vierdaagse zeiltocht op de Waddenzee. Het voornaamste doel van het zeilkamp is, dat leerlingen elkaar en hun nieuwe mentor goed leren kennen. Intensief samenwerken tijdens het varen is een must. Denk maar aan het hijsen en trimmen van de zeilen, het aantrekken van de touwen en draaien aan de lieren. Zwaar werk waarbij teamwork broodnodig is.

Behalve de werkzaamheden aan dek runnen de leerlingen de boot ook benedendeks. Leerlingen koken in ploegjes koken, wassen af, maken schoon en doen de inkopen. Naast deze bezigheden is er ruimte voor muziek, (avond)spelen en het verkennen van de Waddeneilanden die we aandoen, dit jaar Terschelling en Vlieland. Het droogvallen midden op de Waddenzee is altijd een bijzondere ervaring.

De leerlingen hebben kunnen ervaren wat een prachtig stuk van Nederland het Waddengebied is met een unieke, dynamische natuur. Niet voor niets staat het Waddengebied op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Behalve bijzondere vogelsoorten en zeehonden, hebben we vanaf de schepen zelfs bruinvissen zien zwemmen. Donderdag kwamen we, na een regenachtige zeiltocht, met alle acht schepen samen in de haven van Vlieland om de zeildagen feestelijk af te sluiten in discotheek “De Oude Stoep” die speciaal voor ons was gereserveerd. Vrijdag zijn we met een forse windkracht 5 à 6 weer teruggeblazen naar de haven van Harlingen.