Portals
Politiek debat

Een faire woordenstrijd tussen leerlingen en politici

In de aula van Dalton Den Haag vond op donderdag 8 maart het debat plaats tussen vijf kandidaat-politici voor de gemeenteraad van Den Haag en evenzoveel leerling-debaters. Onder het toeziend oog van zo’n 200 leerlingen gingen de politici en debaters een felle en faire woordenstrijd aan.

Dalton Den Haag organiseerde dit debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en de daaraan vooraf gaande scholierenverkiezingen. Vijf politici van D66, PVV, de Haagse Stadspartij, Groep de Mos en de Haagse Toekomst verdedigden stellingen die waren afgeleid van hun partijprogramma of van de stemwijzer. De debaters mochten telkens aantreden als tegenstander van de stelling. In een kort een tegen een debat probeerden de politici en de debaters elkaar van hun gelijk te overtuigen. Na elk debat konden ook nog de andere politici of debaters reageren op de stelling.

Zowel de leerlingen als de politici konden na afloop van het debat rekenen op veel applaus van het aanwezige publiek. Een geslaagd debat op weg naar de scholierenverkiezingen en een voorbereiding van de debaters op hun provinciale voorronde van het Lagerhuis.