Portals

'In the Heights'

De coolste musical ever!

Overtuigende energie en enthousiasme
Al maanden zijn ze aan het repeteren. Een stuk of twintig leerlingen. Na de audities in het voorjaar van 2018 zijn de leerlingen begonnen. Met Engelstalige teksten leren, liedjes oefenen, meerstemmig zingen, rappen en dansen. Alleskunners zijn het, onze leerlingen! Er blijft geen pauze onbenut, want het muzikale niveau van de raps en ballades ligt hoog. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ook de docenten (en de rector!) hebben er een hele kluif aan. Meneer Oordijk heeft zelfs een nieuwe basgitaar aangeschaft voor de musical.

Mevrouw Van der Bilt, de regisseur, heeft met In the Heights gekozen voor een eigentijdse, bruisende, Engelstalige productie waarin vragen als Waar voel jij je thuis? en Wat zijn jouw dromen? leidend zijn. Uiteraard is er ook een rol weggelegd voor de liefde. Het publiek kan volop genieten van twee romances.

Het verhaal
In The Heights brengt ons naar Washington, waar Usnavi de la Vega, samen met neef Sonny, een klein winkeltje uitbaat en de droom heeft om naar de Dominicaanse Republiek te verhuizen, waar zijn ouders vandaan kwamen. We maken kennis met de mensen uit de buurt: het gezin Rosario, dat het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen met hun taxibedrijf en daarbovenop ook nog eens probeert de universitaire studie van hun dochter Nina te betalen. Vanessa uit de kapsalon is wanhopig op zoek naar een appartement en Benny, de jongen die al jaren in het taxibedrijf van de Rosario’s werkt en stiekem een oogje heeft op hun dochter Nina wil het taxibedrijf overnemen. Intussen blijkt dat een van de Heights-bewoners de loterij gewonnen heeft! Vele mensen, vele dromen. Welke droom komt uit?

Meer dan een musical

Aan In the Heights werken veel leerlingen, docenten en vakken mee. Het is een mooi vakoverstijgend project geworden. De musical gaat dan ook gepaard met een tentoonstelling waarin leerlingen laten zien wat ze gedaan hebben. Twee tto-klassen laten bovendien een onuitwisbare indruk achter tijdens de musical.
Benieuwd? Jullie zijn van harte welkom op 29 en 30 november in de aula op Dalton Den Haag.

Wilt u kaarten voor In The Heights reserveren?
Kaarten kosten € 5,00 per stuk, inclusief een drankje in de pauze van de voorstelling.

Klik hier om naar de reservering te gaan.

De voorstellingen vinden plaats in de aula van Dalton Den Haag: Aronskelkweg 1, 2555 GA in Den Haag.
De deuren gaan open om 19.30 uur; de voorstelling start om 20.00 uur.

'Op het podium staat een mooi stel enthousiaste leerlingen dat het beste van zichzelf geeft. En dat is werkelijk aanstekelijk. Ik ben onder de indruk van zoveel dans, zang en acteertalent! In the heights bruist van energie, liefde en het leven'
Katrien vd Gevel

Repetitieweekend In the Heights

Enthousiasme, plezier en weinig slapen! Dat is de korte samenvatting van het repetitieweekend op de kampeerboerderij Koole in Noorden. Het oefenen startte al op de heenweg. Luidkeels brachten we Breathe, $96.000 en The club ten gehore. Vrijdagavond oefenden we tot 23.00 uur door onder leiding van meneer van der Duin en mevrouw van der BIlt. Repeteren, repeteren, & repeteren. Vermoeiend, hartstikke gezellig en zelfs een tikje ontroerend. Meneer Van der Duin hield het niet meer droog bij het gevoelige afscheidslied Alabanza ….. En ook meneer Stuster had tranen in zijn ogen toen hij het lled hoorde.

Zaterdag hebben we hele musical een paar keer doorgelopen. ’s Middags is er vooral gedanst. Met hulp van dansleraar Marjolein hebben we de complete choreografie voor de dans in The Club in elkaar gezet. Het is heel cool geworden. Zondag zijn we eerst gaan wandelen, Daarna namen we de musical weer een paar keer door en het ging echt heel goed! We hebben erg veel zin om ons publiek te laten zien wat wij in ons hebben!

Dus, wil jij een musical zien die je nooit meer zal vergeten? Kom dan op 29 of 30 november naar In the Heights.

 

Masti