Portals
Debatteam DDH strandt helaas in de finale

Het debatteam van Dalton Den Haag is er helaas niet in geslaagd om dit jaar de tv-finale te mogen spelen van Op weg naar het Lagerhuis. In de ´voorfinale´ is ons team gestrand tegen het sterke debatteam van de Nassau uit Breda. Het team van de Nassau was vorig jaar ook al de verliezend finalist van de landelijke debatcompetitie. Wederom is het debatteam van Dalton Den Haag het tweede schoolteam van Nederland geworden, evenals in 2012 en 2014. De tv-finale zal dit jaar gehouden worden tussen het beste scholenteam en een all-star team dat is samengesteld uit de beste debaters van de overige scholen. Voor dat team is Zoë Neijts geselecteerd. Daarnaast heeft Noah Zuijderwijk zich geplaatst voor de speechfinale die tijdens de tv-uitzending van Op weg naar het Lagerhuis wordt gehouden.

De vermoeidheid van de lange debatdag heeft het debatteam van Dalton Den Haag uiteindelijk de das omgedaan. In de ochtend stond de kwartfinale op het programma. In een overtuigende wedstrijd werd het Klasbeekcollege uit Woerden verslagen.  De halve finale werd gespeeld tegen het debatteam van het Oostvaarders College uit Almere. Ook dit team werd overtuigend met 5 – 2 verslagen. De ‘voorfinale’ werd gespeeld tegen De Nassau uit Breda. Een gelijk opgaande strijd, waarbij bij beide teams de vermoeidheid een rol begon te spelen. De debaters uit beide teams waren niet heel scherp meer en verhaspelden zinnen en verspraken zich. Uiteindelijk was de jury van mening dat het debatteam van De Nassau het best op de been bleef in deze titanenstrijd.
Het is wederom een knappe prestatie van ons debatteam dat zij weer zo ver is gekomen in deze zware debatcompetitie. Hulde aan Yasmina, Doris, Freek, Luke, Milou, Yusriyah, Zoë, Wietske, Sem, Stijn en Noah. En Zoë en Noah zullen (toch nog) schitteren in de tv-finale op zondag 20 mei op NPO3.