Portals

3T speelt Peer Gynt

Een muzikale levensreis van een jonge rusteloze fantast.

In het eerste weekend van juni presenteerde het derde jaar van de theaterklas zijn slotproductie Peer Gynt, Het Noorse toneelstuk Peer Gynt  is in 1867 geschreven door Henrik Ibsen, In opdracht van de Noorse regering had Ibsen een rondreis gemaakt door de Ronde Bergen om daar verhalen van het volk op te tekenen. In het dorp Vinstra schreef Ibsen de avonturen van de historische Peer Gynt zoals die door de bergbewoners verteld werd. De leerlingen van 3T wisten dit verhaal op een wervelende wijze op de planken te zetten.

PEER GYNT

Peer Gynt is een vrijbuiter, die zich gevangen voelt in zijn dorp. Hij wil niets weten van werk of een vak leren. Hij wil avonturen beleven en bovenal keizer worden! Op de bruiloft van zijn vriend Matz, ontmoet Peer een meisje, Solveig, en vraagt haar ten dans. Na alcohol en een roekeloze daad vlucht hij de Noorse bergen in. Hij belandt bij de trollen die hem hun levensmotto voorhouden: wees genoeg voor jezelf. Peer kiest vervolgens een leven van eigenbelang en rent om alle confronterende situaties in zijn leven heen. Als zakenman verdient hij zijn fortuin, als profeet wordt hij geëerd en als krankzinnige wordt hij toegezongen als keizer. Pas aan het einde van zijn leven keert hij terug naar zijn dorp. Zal Solveig hem nog herinneren?

Spelers

Annefleur Aussems , Cathelijne Baijer, Zohier Belarbi, Juli Berg, Aimee van Buren, Sarah Cabrita, Janneke Curiston, Lola Dirker, Ender Gieben, Jildou Guest, Liefien Gunzeln, Gioia Haagmans, Lotte de Haan, Noa ten Hof, Damien Kessler, Florian van Koppen, Jasmijn Lijst, Noemi Lorenzo, Froukje Lycklama a Nijeholt, Chaimae Mouttahid, Serdar Myumyum, Sadaf Naderi, Inez Nuijten, Reinier Smissaert, Isabel van Straaten, Florianne Zeestraten, Julia Zuurendonk, Robin de Zwaan.

Makers

Regie: Jeroen de Graaf
Choreografie: Annoushka Claassens
Muziek/zang: Inu Joan Goossens
Vormgeving kostuums/decor: Dorine van IJsseldijk
Licht en techniek: Joost Kelderman